Christinas Wellness

Skönhetsindustrin har gett oss cancer

Alla känner vi, eller vet någon, som drabbats av cancer. Forskningen pågår för fullt med att försöka förstå varför vi får så mycket cancer när det egentligen är i varje människas badrumsskåp man borde börja forska i. Parabener har upptäckts i bröstcancertumörer, bara för att ta ett exempel. Läs baktill på din schampoflaska, din duschkräm, din hudlotion m.m. Jag köpte för några veckor sen en kräm jag trodde var ekologisk, men i den fanns det 4 (!) olika parabener!! Läs och lär dig vad du har på din kropp. Självklart suger huden upp det som hamnar på den - tänk bara på hur värkkrämer fungerar så förstår du.
Vi måste ställa krav på skönhetsindustrin = sluta handla produkter som inte är ok! Om inte vi bryr oss - varför ska de göra det? De sitter säkert och skrattar åt alla pengar som rullar in på vår hälsas bekostnad...

Svårt att förstå vad allt i innehållsförteckningar betyder: Här är förklaring (INCI lista)

Hilma

Vilken bra lista! Sånt här gör mig verkligen upprörd. Jag lusläser varenda innehållsförteckning sen jag blev medveten om problemet och slängde nästan allt som stod i badrumsskåpet...

Pernilla

Jag har ju rätt nyligen blivit "medveten" så att säga, så listor och sajter som talar om vad saker och ting egentligen är, är guld värt!Men det är nog upp till sådana som oss som har insett problematiken att faktiskt sprida de bra produkterna istället. Alltid välja eko och kemikaliefritt när man ger bort något, och då samtidigt passa på att berätta om fördelarna. Lite av en "skicka vidare"- effekt!

caroline

Åh vad bra skrivet, instämmer HELT och vill att detta ska spridas till allt och alla! Det är viktigt och en skyldighet för alla att känna till..Synd bara att de stora bovarna alltid vinner och syns mest med all reklam o dum marknadsföring som de flesta faller för..Men skam dem som ger sig.Informerar alla mina vänner + kunder dagligen om detta och vore kul att hitta på nån gemensam aktivitet, vi som tycker lika..??

Dorothea

Hej, jag har hittills bara hittat Estelle & Thild Child som är helt sls, paraben och parfym fria.Ex Fait in Nature har någon ingrediens i shampona som inte alls är bra.

Body Shops serie "rainforest" tror jag den heter, har ju parfym i sin.Har ni andra tips om märken som är "helt rena"?eco chic

Hej Dorotea: Det finns Madara, Di Tchon, Clearly Gone, i+m, för att nämna några!

Elin

Det finns en hel del fler varumärken som inte har en massa dåliga ingredienser, Bentley Organic, Essential care, Natuderm botanics, Ikove, Natura organics, Greenland etc. Det är bara att välja och vraka. Titta på denna blogg eller på andra bloggar för att få veta fler märken.

Lisa

så himla bra skrivit. jag ska använda upp allt jag har. sen ska jag börja tänka mer sådär!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress