Christinas Wellness

Miljövänligt sex i sovrummet

I en intervju på dn.se med en miljöfantast i USA får vi reda på att det nu går att vara grön även i sovrummet.

Så har du grönt sex:

» Lägg av med p-piller. Kvinnor kissar ut östrogenrester och andra kemikalier som följer med avloppsvattnet ut i sjöar och hav. Fiskar, grodor och andra smådjur tar skada.

» Slopa kondomer i latex! Rena miljöboven.

» Gå en workshop eller ta lektioner hos barnmorska eller fertilitetskonsult. Lär känna din kropps signaler.

» Kontrollera slidsekretet. Det allra viktigaste för att veta om du är fertil. Vått, glänsande och trådigt sekret - graviditetsläge. Torrt och tjockt - fritt fram för sex.

» Ta tempen varje morgon. Höjd temperatur visar att kroppen växlat upp i fertilitetsläge.

» Kontrollera livmoderns läge med fingrarna. Var vaksam på när livmodern höjer sig - då är du fertil.

Vad tycks? Något att prova hemma?

anonym

Eftersom jag har som mest lust när jag är som mest fertil så känns det inte så lockande för mig att använda den här miljövänliga preventivmetoden.

Bridz

Om man kan tänka sig att bli gravid så kan det ju fungera. Men vill man absolut inte tror jag att en abort är miljöfarligare än hormonpreparat.Själv har jag kopparspiral, där är ju i alla fall inga hormoner inblandade, men jag vet inte hur miljövänlig spiralen är vid tillverkning?

Susanna

Låter lite riskabelt.. :/

Kristoffer Nolgren

Är inte barn en oändligt mycket större miljöbelastning? De små utsläppen sexprevention orsakar kan inte täcka ens en promillle av en hel människas konsumtion. Det räcker altså att metoden misslyckas för en på 1000 och så är det kört.

Michelle

Kopparspiral är nog det mest miljövänliga, hälsosammaste och enklaste sättet om man inte vill bli med barn! Men det är tyvärr inget bra alternativ för singlar med olika sexpartners då infektionsrisken ökar. Men har man ett fast förhållande är kopparspiral det ultimata! Jag har haft det i 3 år och är mycket nöjd!

Camilla

Jag kan tala om att man mycket väl kan bli gravid med både p-piller och spiraler, finns många levande bevis på det. Till Kristoffer Nolgren: p-piller är bara 99% säkert, alltså blir 1 av 100 gravid trots pillrena!

Jag har mått skit av alla p-piller jag provat, dvs deprimerad och ingen lust alls. Så jag är beredd att testa "säkra perioder", nu gör det iofs inget om jag blir gravid för vi vill snart ha ett barn till men ändå :-)

L

Du missade ett alternativ - sex utan samlag.

Lou

Håller helt med anonym, min sexlust mångdubblas när jag har ägglossning så jag är negativ till naturlig familjeplanering redan där och "får" man dessutom inte ha kondom på grund av miljöskäl de dagarna kan jag lika gärna dra på mig ett kyskhetsbälte.

Tycker det är ganska löjligt att framställa kondomer som en stor miljöbov. Både aborter och barn påverkar ju miljön betydligt mer i negativ bemärkelse än vad kondomer gör. I princip alla tidiga aborter i Sverige görs med piller idag och de pillrena är betydligt starkare och förorenar därför miljön mycket mer än vad vanliga P-piller gör.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress