Christinas Wellness

Påse till mina tvättnötter
Tvättpåse till tvättnötterna
I över sju månader har en liten påse tvättnötter (400 g) räckt för hela familjens smutstvätt! Och jag är väldigt nöjd! I påsen man köper följer det även med en liten bomullspåse som man lägger nötterna i när man kör tvätten. Men jag tycker att den är lite knepig då man måste knyta en rosett eller knut för att påsen inte ska öppna upp sig under tvättningen.
Häromdagen sydde min svärmor en liten tvättpåse (den vita på bilden ovan) till mig och en till henne. Ser ut som en sån där tvättpåse man köper och lägger bh:n i. Den är ca 10x10 cm och har ett blixtlås - helt suverän! Mycket enklare än att hålla på och knyta varje gång! Tvättar du med tvättnötter?
Mila

Är tvättnötterna från jordklok knäckta, eller måste man knäcka dem själv?

eco chic

Det man tvättar med är skalen, men de kallas tvättnötter då det från början är en nöt inuti.

Vera

Ja, vi älskar våra tvättnötter! Vi kommer aldrig gå tillbaka till "vanligt" tvättmedel!

Monica

Japp, jag tvättar med tvättnötter. Bland annat. Kulört tvätt funkar skitbra men vitt är inte lika ok. Vit syntet blir sjaskig och även vit bomull är lite svår att få riktigt bra. Där blir det flytande tvättmedel.

Markus från WA Miljöprodukter

Hej! Tvättnötterna innehåller naturlig såpa som kallas för Sopanin och man kan säga att det är själva nöt/fruktsaften. Tvättnöten är egentligen en frukt som växer i indien men de finns planer på att börja odla dom i Sverige, av företag WA Miljörprodukter.

ALLT du vill & behöver veta, kul fakta om nötterna finns här: www.ecosafeuf.webshoponline.se/

Dagge

Jag köper faktiskt både tvättnötter & deras Ekotvålar där , de är väldigt bra asså, jag älskar de och har slängt tvättmedlet för länge sedan, orsaken att jag köper de från WA mijöprodukter är att de är de billigaste jag har hittat har även googlat och de va billigaste, perfekt om man vill bli miljöbäst tvätta med nötter , PS: I love WA ;)

Gudrun Niklasson

Hej! Jag tvättar med tvättnötter, jag köper dom ochså av WA Miljöprodukter, dom är faktiskt riktigt billiga och nötterna fungerar! Kan inte låta bli att säga att wa är väldigt snabba på att svara på mejl om man skickar till dom, de svarade inom 1timma på min fråga, guldstjärna till er snabba & vänliga kundservice!

Jag önskade att flera företag kunde va som ert, WA.

Jag hittade några svar på mina frågor här: http://www.wa.webshoponline.se/ommiljoprodukterna.aspx

Rockermom, Anneli

Såklart använder vi tvättnötter i våran familj!!! Finns ju inget annat alternativ :)Jag har också sytt en liten påse i nät till våran maskin! Helt super...Fina och härlig blogg du har! Mycket inspirerande. Har du hört talas om Ljung? Naturlig hudvård från norrland! Kolla gärna in deras hemsida, supersköna produkter till hela kroppen och hela familjen! www.naturskon.se (jag säljer inte och har heller ingen provision på detta) jag vill helt enklet bara tipsa dig och kanske de som läser här!!!Fortsatt trevlig helg!

Anita Berglund

Hej alla miljö människor!

Jag är förvånad första gången jag hörde om tvättnötterna trodde jag inte ett dugg på de.. lät för otroligt bra för att vara sant men när jag köpte ett startpaket från WA miljöprodukter som många andra verkar också ha gjort för en 20-lapp ( billigt asså för 20 tvättar) så använder jag bara nötterna nu,inget tvättmedel får komma in i min lägenhet. Hittade även den välkända tvättvålen som WA kallar den men den kan väl även kallas för galltvål, som tar bort fläckar , den rekommenderar jag starkt, jag lyckades köpa den för 35, kostade 45 förut.. :O.. jag länkar till den tvålen.. luktar otroligt gott! :)http://www.wa.webshoponline.se/skrubbtval.aspxbondbruden

Jag har bara tv ättat med dessa underbara små nötter eller frukter som det egentligen är i knappt några veckor...

Jag har testat att tvätta håret, använda det i diskmaskinen och som rengöringsmedel och det funkar sååå bra....

Min stora kille, 21 år har hela tiden tyckt att jag är lite skum som tvättar med dessa "nötter" men när jag tvättat hans kläder blev han överraskad att allt var så mjukt och fint....

Och mina träskivor i köket glänser och fettet försvinner

Jag är så nöjd över dessa "nötter"

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress