Christinas Wellness

Stopp i avloppet? Miljövänlig lösning!

Miljövänligt sätt att ta bort stopp i avloppet.
De flesta har någon gång haft stopp i avloppet. Och många har säkert sprungit och köpt Kaustiksoda (men som om man inte spolar tillräckligt efter skapar ett nytt stopp!). Ta bort stoppet på ett miljövänligt sätt istället:

Blanda 6 dl bikarbonat med 1,2 liter vinäger. Häll i avloppet tills det slutar bubbla och spola sedan med kokhett vatten!

Estela

Bra tips.

Theréz

:) betydligt mycket bättre

Torun

Hur vettigt som helst! Jag har ärvt en drygt 50 år gammal bok av min mor där det kryllar av miljövänliga tips, och där man använder mycket av det vi har som matlagningsingredienser. Måste nog leta fram den..

Peppen-Maria

Bra tips! Och bra blogg, har just hittat till den via en länk på Köpstoppsbloggen tror jag det var. Keep up the good work :)/Maria

AnnaA

Funkar med ättika också... (Vilket heter white vinegar på engelska och ibland blir felöversatt)

Kalle

Kaustiksoda = Natrumhydroxid är inte mer miljöfarligt än bikarbonat och ättika. Natriumhydroxid används bla. för att framställa vanlig miljövänlig tvål.

Kabuki-Emma

Ett tips till... koka upp 1 1/2 liter coca-cola och häll sakta i avloppet, låt stå över natten. Jag fick tipset för några år sedan och jag tycker att det funkar riktigt bra.

SweGizmo

Grymt bra Blogg! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress