Christinas Wellness

Vegansk avokadochoklad-kaka utan socker
Denna är min absoluta favorit och man kan enkelt göra den vegansk genom att byta ut äggen mot aquafaba (kikärtsspad). Som en kladdkaka fast fastare men ändå krämig, så god!
 
RECEPT:
  • 2 avokado
  • 15 dadlar
  • 150g mörk choklad
  • 3 ägg (eller 9 msk kikärtsspad)
  • 2 dl havremjöl
  • 1/2 dl kakao
  • två nypor flingsalt
  • 1 msk kokosolja
Topping:
  • 1 avokado
  • 1/2 dl kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 msk agavesirap, beroende på hur söt du vill ha toppingen

Mixa avokadon, kokosoljan och dadlarna med en stavmixer. Häll i äggen (eller spadet) ett i taget och blanda hela tiden. Tillsätt havremjöl och saltet. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och tillsätt det i smeten. Rör om och häll i en smörjd form (jag bröade med riven kokos). Ställ in i ugnen på 175 grader. Låt stå i ugnen ca 25-30 min.

Under tiden kakan står i ugnen gör du toppingen: Mixa avokado tillsammans med kakao, kokosolja och agavesirap. När kakan har svalnat brer du den över kakan.

Förvara kakan i kylen, håller några dagar-1vecka beroende på hur kallt du har.

Detta recept hittade jag här

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress