Christina

Mustig majssoppa

I lördags lagade jag en majssoppa till min man och mig, riktigt god, om man gillar majs förstås ;)

Till 2 personer
1/2 gul lök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 fpk. GoGreen Ekologisk Gourmetmajs
2 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
50 g västerbottensost, grovriven
Salt & Nymalen svartpeppar
Tryffelolja

Till servering
½ dl rostad majs (hetta upp matolja ordentligt och tillsätt den väl avrunna majsen precis innan oljan börjar ryka, rosta majsen lätt så att den får lite färg)
1 msk finskuren gräslök
2 msk crème fraîche
Grovriven vintertryffel, om man har råd

Fräs lök och vitlök i smöret i ett par minuter utan att det tar färg. Häll i majsen och blanda runt, låt värmas i ett par minuter. Strö sedan över
mjölet och häll i buljong och vitt vin, låt koka 10 min.

Häll sedan i grädden och låt koka upp. Mixa blandningen i en mixer eller matberedare och tillsätt osten. Smaka av med en knivsudd tryffelolja (var försiktig så att du inte överdoserar), salt och peppar.
Servera genast med garnityren på toppen.

Foto: Frida Hillroth

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress