Christina

ICAs egna mjölk - I love it!

Hur glad blev inte jag för ett par veckor sen när jag fick se på ICA de gammaldags hederliga mjölkförpackningarna - hur glad som helst! Tydligen hade ICA lanserat egen mjölk (den kommer från Arla). Varför blev jag så glad? Jo, det finns inget som irriterar mig så mycket som när jag försöker klämma ner urskölja mjölkförpackningar med plastkork (som tar sån plats) bland förpackningssoporna i köket - det går bara inte - det blir inget bra. Grrrr. Dessutom får inte lika många förpackningar plats som tidigare pga den vi-tycker-vi-är-smarta-men-i-själv-verket-sabbar-vi-miljö-korken! TYVÄRR finns inte smarta mjölken längre på mitt ICA pga alla "kork-lovers" som inte gillade "old-time-fashion-milk". Snyft.
 
Mustig majssoppa

I lördags lagade jag en majssoppa till min man och mig, riktigt god, om man gillar majs förstås ;)

Till 2 personer
1/2 gul lök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 fpk. GoGreen Ekologisk Gourmetmajs
2 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
50 g västerbottensost, grovriven
Salt & Nymalen svartpeppar
Tryffelolja

Till servering
½ dl rostad majs (hetta upp matolja ordentligt och tillsätt den väl avrunna majsen precis innan oljan börjar ryka, rosta majsen lätt så att den får lite färg)
1 msk finskuren gräslök
2 msk crème fraîche
Grovriven vintertryffel, om man har råd

Fräs lök och vitlök i smöret i ett par minuter utan att det tar färg. Häll i majsen och blanda runt, låt värmas i ett par minuter. Strö sedan över
mjölet och häll i buljong och vitt vin, låt koka 10 min.

Häll sedan i grädden och låt koka upp. Mixa blandningen i en mixer eller matberedare och tillsätt osten. Smaka av med en knivsudd tryffelolja (var försiktig så att du inte överdoserar), salt och peppar.
Servera genast med garnityren på toppen.

Foto: Frida Hillroth

Goodbye burkmajs, hello nyhet
Foto: Frida Hillroth
 
GoGreen lanserar ekologisk majs, gröna ärtor, krossade tomater och champinjoner i smarta pappersförpackningar - bra för miljön och hälsan! Förpackningarna är dessutom återförslutningsbara vilket man inte kan säga om plåtburkar.