Christina

Chili con carne med ekologiska vita bönor
Heinz ekologiska vita bönor
Om du gillar att laga chili con carne kan du nu använda dig av ekologiska vita bönor från Heinz. Visste du att endast 4 personer i hela världen kan tomatsåsens recept? Bönorna innehåller inget kolesterol, mycket fibrer och endast 0,2 g fett, bra va?
Vad använder du vita böner till när du lagar mat?
Nej till plastpåse i Mogan, Gran Canaria
Vi bodde en vecka på lägenhetshotellet Cordial Mogan Valle som ligger i den lilla hamnstaden Mogan på Gran Canaria. Underbar och stor lägenhet! Mitt emot hotellet låg en Hiperdino-affär med det mesta i mat och dryckesväg - perfekt. Liten ort men stort engagemang för miljön. I affären var man tvungen att köpa en tygkasse (stor och bra) första gången man handlade. Kassen kostade bara 5 kr och den hade vi med oss sen varje gång vi handlade. Visserligen hade jag även med mig en av mina egna kassar (som jag säljer på www.ecoreko.se) men den stora vi köpte räckte oftast. Dessutom uppmanades man på hotellet att inte slösa med vattnet.
Varför är det inte plastpåseförbud i våra affärer hemma i Sverige?
Midgårdsbadet - Nordens första ekologiska utomhusbad


Midgårdsbadet är ett härligt utomhusbad mitt i centrala Märsta, utanför Stockholm. Konceptet är helt nytt i Sverige men finns sedan många år i cirka 20 länder, även i länder med klimat som liknar vårt. Badet håller en badtemperatur mellan 22 och 23 grader. Midgårdsbadet är en unik satsning som sätter Sigtuna kommun på kartan både när det gäller rekreation och miljötänkande, design och utformning.
Badet som har kapacitet för närmare 3 500 personer har ett helt unikt koncept. Fyra bassänger och inte en enda droppe klor! Poolvattnet renas istället på helt biologisk väg i en särskild reningsbassäng, som bäst kan beskrivas som Midgårdsbadets ”njure”. I reningsbassängen finns ett grovfilter, med en bädd av kiselstenar och särskilda vattenväxter, som hjälper till att rena vattnet.
Vi träffade en bekant som varit där och han gav tummen upp :)