Christina

Stem ansiktsrengöring
StemJag har testat en ekologisk ansiktsrengöring - Stem Organics - Gentle Cleansing Milk (all skin) (), som finns att köpa på softskin.se.
Den kommer i en behändig pumpflaska och innehållet är drygt och luktar gott. Jag hade stora förhoppningar men tyvärr så rengjorde den lite för bra - enligt min åsikt. Det kändes som den tvättade bort för mycket av ansiktsfettet. På morgonen fick jag det bevisat för mig i form av en fetare hy och en mycket fetare panna! Visst är det lustigt att man tror att hyn ska bli mindre fet genom att ta bort fett? Så är alltså inte fallet.
Min hy är alltså rätt fet så Stem kanske funkar bättre på dig!
Ekologiskt i duschen - ett måste
Jag var lita slapp häromdagen och istället för att gå till den butik som har bl.a ekologiska Urtekrams sortiment så köpte jag Palmolivs ena duschkräm på ICA. Palmolive är nog det enda märket som inte innehåller SLS som man blir så torr av. Men icke - det gick inget bra sen! När jag duschat kändes det som jag har klister eller citron på huden! Förvånande att det var sån skillnad mot ekologiskt! Det blev till att handla Urtekrams duschcreme istället, som jag brukar.
Vad använder du för duschcreme - och är den bra?
Ekologisk deo och fotspray
Ekologisk deodorantTillhör du dem som har fotsvett? Jag gör det, och riktigt illa blir det på sommaren i tygskor. Nu har jag testat en ekologisk fotspray (deo) som sprutas på fot och/eller i skon. Funkar riktigt bra! Dessutom luktar den gott. Perfekt har den varit under denna heta sommar.
Dessutom finns det nu en ny ekologisk deo "Naturally Fresh" som är fri från aluminiumklorhydrat, parabener och ftalater. Jag provade den med lavendel-doft som luktade riktigt gott!
Både fotsprayen och deodoranten tillverkas av TCCD, och importeras av rimport.se. Produkterna säljs i hälsokostaffärer och vissa e-butiker.
Det är livsviktigt att det finns produkter som är kroppsvänliga! Forskare har funnit parabener i bröstcancer - bara en sån sak gör att du självklart ska använda deo och andra kroppsprodukter som inte innehåller parabener!