Christina

Konserverat äpple överlevde ett år i jorden
Jag hittade lite kul/skrämmande berättelser från lyssnare på sr.se om livsmedel som bl.a överlevt efter bäst-före-datumet! Här är en av dem:

"Hej Mia och Henrik, såhär i äppeltider - jag vet en som en höst grävde ner ett vanligt, svenskt äpple från egna trädet och ett blankt, fint Granny Smith, ni vet de där tjusigt gröna som finns i fruktdisken. Nästa äppelsäsong grävde han upp samma lika fina, gröna Granny Smith utan vare sig maskhål eller nåt men utav det svenska äpplet fanns ingenting alls kvar. Hmmm.....//Helena"
Litet steg för dig - stort för miljön


Återvinn dina tomma toarullar och värmeljushållare! Du sparar miljön så otroligt mycket. Lägg toarullarna bland pappersförpackningar och värmeljusen bland metallsopor. Du kanske redan hade koll på detta?
Boktips: Citybondens handbok
Citybondens handbok
Foto: Bokförlaget Parasoll, collage av eco chic

Vill du också leva ett skönt och grönt ekologiskt cityliv? Med hjälp av recept, intervjuer, kåserier och Sara Telemans illustrationer blir det uppenbart att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara snäll mot miljön och djuren. Med redskap som Säsongsgrönsakernas kalender, Den politiskt korrekta fisk-tabellen och Citybondens bakskola är det dessutom inte särskilt svårt! Boken ges ut av Bokförlaget Parasoll.