Christina

Luskam, bästa vapnet mot hårlössen
Nit Free luskamMina barn har vid två tillfällen drabbats av löss. Det roliga är att jag också blev drabbad utan att jag fattade det! Jag gick med löss i håret i mer än en månad (!) innan jag upptäckte att mina barn hade löss och även jag! Gud vad det kliade i hårbotten! Jag trodde först att vi hade blivit allergiska mot schampot, och detta ledde till att jag började använda ekologiska schampon utan det cancerframkallande SLS (sodium laureth sulfate), så inget ont som har något gott med sig!
Men i alla fall, hur förstod jag till slut att det var löss? Min dotter hade röda små märken i nacken och nere på ryggen där håret hängde (det var så jag trodde hon var allergisk mot schampot), men allt eftersom veckorna gick kom jag och tänka på löss, och min mamma och min svärmor sa det också. Jag tittade efter, och visst! Där var dem, i min dotters, i min sons och i mitt hår. Jag tog en vanlig kam, böjde mig över handfatet och kammade ut ca 40 st löss!!! De flesta var då vid detta laget fullvuxna och krälade runt i handfatet, desperata, på de hårstrån som landat med dem.

Min man åkte till Life Hälsobutik och köpte en luskam (den bästa), NitFree, och sen var det bara att kamma, ca 4 ggr per dag, noggrant!!! Efter en vecka 2 ggr per dag och det fortsatte vi med i några veckor, sen var alla lössen borta! Inga starka medel behövdes! Det viktigaste är att KAMMA HÅRET OFTA OCH NOGA, så behöver man inte köpa dyra medel som förstör hår och hårbotten och i värsta fall gör lössen resistenta mot medlet!

Alltså: kamma noga med NitFree kam (som även drar bort gnetterna från hårstråna) och kamma ofta! Inga medel behövs!
Anki

Nu vid skolstart är det extra viktigt att kolla barnen så att man snabbt upptäcker eventuella löss

eco chic

Anki: Verkligen! I Danmark har den en luskamsdagar då alla kammar sig vare sig de har löss eller inte och på så sätt har eleverna väldigt sällan löss!

Hans

Ja visst ska luskammar räcka bra om man gör det ordentligt.Resultatet blir bättre om du luskammar i vått hår. Det gör ganska stor skillnad.

HomeRiver

På våra barns skola är det också speciella luskammardagar på hösten. Tack för tips på bra kam om vi skulle behöva. Jag har också hört om en elektrisk kam. Lite dyrt att köpa bara för att ha hemma i beredskap dock.

Mathias

På tal om löss,. är ju det bästa om man aldrig får dom från början. : )

Alltförföräldrar.se har precis lanserat en jättebra tjänst mot spridning av löss i skolor och på dagis.

Kolla in Luslarmet på

http://www.alltforforaldrar.se/skola//Mathias

Hanna

Min dotter fick löss och hon har en fobi mot kryp, hon blev hysterisk och dessutom var det söndag! Vi tog till med olivolja och en platspåse över, dock fungerade det inte.

Jag rekomenderar Paranix Spray/Schampo, (ha gärna i det mer än 15min.)Må dom äckliga asen dö.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress