Christina

H&M eco-nyheter i höst
Ekologiskt sortiment från H&M
Foto: H&M, collage av eco chic

Lite nytt som kommer i H&Ms ekologiska och återvunna (recycled) sortiment efter sommaren! Jag satt och dreglade häromveckan över allt snyggt som finns i deras höstkatalog men kom sen att tänka på att det inte är något speciellt jag verkligen behöver... trist men sant.
Luskam, bästa vapnet mot hårlössen
Nit Free luskamMina barn har vid två tillfällen drabbats av löss. Det roliga är att jag också blev drabbad utan att jag fattade det! Jag gick med löss i håret i mer än en månad (!) innan jag upptäckte att mina barn hade löss och även jag! Gud vad det kliade i hårbotten! Jag trodde först att vi hade blivit allergiska mot schampot, och detta ledde till att jag började använda ekologiska schampon utan det cancerframkallande SLS (sodium laureth sulfate), så inget ont som har något gott med sig!
Men i alla fall, hur förstod jag till slut att det var löss? Min dotter hade röda små märken i nacken och nere på ryggen där håret hängde (det var så jag trodde hon var allergisk mot schampot), men allt eftersom veckorna gick kom jag och tänka på löss, och min mamma och min svärmor sa det också. Jag tittade efter, och visst! Där var dem, i min dotters, i min sons och i mitt hår. Jag tog en vanlig kam, böjde mig över handfatet och kammade ut ca 40 st löss!!! De flesta var då vid detta laget fullvuxna och krälade runt i handfatet, desperata, på de hårstrån som landat med dem.

Min man åkte till Life Hälsobutik och köpte en luskam (den bästa), NitFree, och sen var det bara att kamma, ca 4 ggr per dag, noggrant!!! Efter en vecka 2 ggr per dag och det fortsatte vi med i några veckor, sen var alla lössen borta! Inga starka medel behövdes! Det viktigaste är att KAMMA HÅRET OFTA OCH NOGA, så behöver man inte köpa dyra medel som förstör hår och hårbotten och i värsta fall gör lössen resistenta mot medlet!

Alltså: kamma noga med NitFree kam (som även drar bort gnetterna från hårstråna) och kamma ofta! Inga medel behövs!
ECO Queen är död
Sista numret av tidningen ECO Queen.Jaha, så var det med det. Istället för ECO Queen fick jag hem Lantliv i brevlådan med ett meddelande om att ekotidningen har gått i graven. Synd, men samtidigt förstår jag att det måste vara svårt att få ihop tillräckligt med "ekologiska annonsörer" till varje nummer... Men, det var intressant så länge det varade. Hoppas det kommer en ny tidning i framtiden. Vad har ni för favorittidning som ni prenumererar på eller köper?