Christina

Bloggpaus under vecka 5
Tandådalen
Foto: eco chic

Så var det dags igen - semester i Sälen! Vi längtar dit hela året och imorgon bitti är det äntligen dags att åka! Bilden tog jag förra året längst upp i skidskolebacken i Tandådalen.
Damen på Indiska föll direkt
Jag och min man var och handlade förra helgen i Vällingby Centrum (utanför Stockholm). Vi gick in på Indiska för att köpa en present till min kompis som snart fyller år. En ursnygg ljuslykta i svart metall och två små lila-cerise-färgade värmeljushållare blev valda, och väl i kassan tar min man fram sin ihoprullade shoppinkasse (jag har min kasse i min väska som jag inte hade med mig, typiskt...).
- Men gud vilken smart kasse! säger hon och tittar på vår kasse. En sån skulle man ha!
Visst! Summan av kardemumma blev att jag sen ringde henne (hon har inget internet) och fixade affären per telefon. En svart ville hon ha och snart är den hennes :)
 Är du sugen på en svart? Se den på www.ecoreko.se under "Greengrocer"!
Här finner jag tröst på ålderns höst

Foto: Vigs Ängar, collage av eco chic

Jo, det känns så när jag läser om Vigs Ängar i Ystad kommun. Trots att det är knappt 30 år tills jag går i pension tänker jag ibland på var jag kommer spendera mina sista dagar, vilket egentligen är ganska onödigt då jag inte vet hur länge jag kommer leva. Vigs Ängar är ekologiskt byggt och allt är uttänkt för ett boende i harmoni med naturen. När man läser på hemsidan får man hopp för framtiden, och jag gläds för de äldre som har förmånen att bo där. Var skulle ni vilja bo när ni blir äldre? Utomlands, i fjällen eller rocka fett i storstan?