Christina

Vad ska jag använda till soporna?
- Vad ska jag slänga soporna i? är en fråga eller kommentar jag ibland får från någon som är tveksam till att handla med en shoppingkasse istället för den vanliga plastpåsen man köper/får när man handlar.
Eller:
- Varför ska jag använda en shoppingkasse, jag behöver plastpåsarna till soporna.
Det finns inget som känns så onödigt som när man burit hem sina matvaror och upptäcker att det gått hål i plastpåsen.  Då kan den inte ens användas till att slänga sopor i. Därför är det så bra med en shoppingkasse och istället köper jag miljövänliga soppåsar på rulle. Hur gör ni själva?
Betzy

Smart... köper oxå rulle, men ska kolla efter miljömärkta, inte sett det innan, inte där jag handlar...

Malin Harju

Vi köper påsar gjorda av majsstärkelse via jordklok.se som vi kastar soporna i samt fryspåsar till det vi bakar och bajspåsar till hunden! Läs mer här!http://ekoblogg.blogg.se/2009/january/biologisk-plast.html#commentM v h Malin, Ekoblogg

Linda

använder tygkasse när jag shoppar och köper soppåsar på rulle. blir mycket billigare i längden med tanke på att att en plastpåse kostar väl ungefär 2 kr. jag köper soppåsar u rulle för kanske 5 kr och då får jag 100 soppåsar.

eco chic

Ja, det blir ju billigare att köpa soppåsar på rulle än att använda plastpåsarna till soporna!

PORNIE

Är det mer fel när en kille slår en tjej, än när en tjej slår en kille?

Loa

Plastpåsar av majsstärkelse använder vi. Fast...vi har inte så mycket sopor. Det mesta komposteras och sorteras. Vi är helt maniska på den fronten...

Adam

Man kan numera även köpa avfallspåsar från BioBag på Adisgladis.http://www.adisgladis.se/ListProducts3.aspx?cat=225

Veronika Ekstrand

Vi använder inte soppåsar. Vi komposterar matrester. Det brännbara och deponi slänger vi direkt i tunnan utan några påsar. Det går utmärkt. Kolla med din kommun för det beror säkert på vilken sopsortering ni har.

Emelie Lidén

Jag har inte heller hittat miljömärkta avfallspåsar till de brännbara soporna? Jag var inne på jordklok.se och hittade BioBag, men de verkade endast vara för komposten.

Svar: På vårt Ica finns soppåsar som är miljömärkta. De är lite tunnare. Kommer inte ihåg vilket märke det är tyvärr...
eco chic

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress