Christina

Vad ska jag använda till soporna?
- Vad ska jag slänga soporna i? är en fråga eller kommentar jag ibland får från någon som är tveksam till att handla med en shoppingkasse istället för den vanliga plastpåsen man köper/får när man handlar.
Eller:
- Varför ska jag använda en shoppingkasse, jag behöver plastpåsarna till soporna.
Det finns inget som känns så onödigt som när man burit hem sina matvaror och upptäcker att det gått hål i plastpåsen.  Då kan den inte ens användas till att slänga sopor i. Därför är det så bra med en shoppingkasse och istället köper jag miljövänliga soppåsar på rulle. Hur gör ni själva?
Boktips: Ekologiska smaker
Ekologiska smaker är en kokbok och en inspirationskälla till smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Köp boken här
Ekologiskt bröllop något för Victoria?

Collage: eco chic

Det skulle vara intressant att få veta om kronprinsessan Victoria har några ekologiska tankar kring det kommande bröllopet? Om hon tänker sig en brudklänning i eco-silke? Eller en bröllopstårta gjord på ekologiska produkter? Kommer hon säga ja, ja, ja till cykelrunda på Gotland istället för en flygresa till Maldiverna? Antagligen är det inget hon bekymrar sig över då det är alla runtomkring henne som sköter ruljansen. Inte så kul kanske, men så är det att vara kunglig. Klänningen på bilden kommer från amerikanska Annatarian.