Christina

Etanolen hotar korallreven

Fina fiskar i friskt vatten
Foto: eco chic

Så här vill vi att det ska se ut i haven, det är detta vi är vana att se. Men tyvärr måste vi tänka över vad vi gör med jorden. Ja, jag vet att det är jobbigt att behöva ändra på sig, och vem bryr sig, pust och stön, bla bla bla. Vi trodde vi var på rätt väg med etanolen men som vi tyvärr har upptäckt är det inte mycket etanol som produceras hållbart i harmoni med naturen. Så här står det på aftonbladet.se idag:
"Svensk etanolproduktion hotar korallreven i Afrika, varnar Världsnaturfonden.

Odling av sockerrör får den viktiga mangrove-skogen att dö ut - vilket minskar djurlivet vid korallerna dramatiskt."
Världsnaturfonden har startat ett upprop:
ETANOLUPPROPET, SKRIV PÅ HÄR

My precious eco-bag!
Ekologisk shoppingkasse från ecoreko.se
Foto: eco chic

Oh, my preeecious....precis som Smeagol i Sagan om ringen. Nej, riktigt så galet är det inte när jag tittar på min ekologiska shoppingkasse. Men faktiskt så är det mycket roligare att bära hem maten i en snygg kasse än i de vanliga tråkiga plastpåsarna. Jag måste ha en till när jag storhandlar, frågan är om jag ska välja en med annat mönster eller en likadan? Idag blev det riktigt tunga grejer i kassen men den skar inte in i handen på samma sätt som de vanliga påsarna...
Ekologiska julpapper och snören efterlyses
"Den ekologiska touchen blir allt tydligare, där vi gärna använder ekologiskt framställda papper och band, eller kombinerar ekologiska och återvinningsbara eller redan återvunna material i samma paket vilket ger ett helkul och personligt intryck." Detta säger Annica Thorberg som är professionell presentinslagerska. Men, var är alla dessa ekologiska papper och snören? I ett av mina tidigare inlägg tipsade jag om ett bra papper men det är ju inte så att de miljövänliga julpapprena regnar över oss. En idé är att återanvända julpappret till nästa år, eller köpa icke klorblekt papper. Vet du någon som säljer får du gärna kommentera detta inlägg med ett tips!