Christina

NU har den nya kassen kommit
Ny modell av Graphic-kassarna på ecoreko.seÄntligen fick jag den! Den nya modellen i Monocromatic-serien på www.ecoreko.se, min shop för er som inte vet där jag säljer ekologiskt tillverkade shoppingkassar. Snyggt mönster, får mig att tänka på ikväll när nyårsraketer kommer explodera ljus i natten. Det har gått riktigt bra med min shop vilket jag trodde det skulle då kassarna är så genialiskt små när de är ihoprullade. Jag har alltid med min i min väska och min man har alltid sin svarta kasse med sig i sin jackficka.
Ekofräscha produkter från Organic Surge
Produkter från Organic Surge
Foto: Organic Surge, collage av eco chic

Just nu väntar jag på ett ekologiskt schampo från simplypure.se. Schampot var tillfälligt slut och de var så serviceminded att de ringde och frågade om jag ville ha något annat så jag slapp vänta! Men jag väntar gärna, känner att jag verkligen vill ha just det schampot. I övrigt använder jag Weledas supermilda barnschampo efter att ha provat balsam-metoden i en månad. Det innebär att man tvättar sig med balsam, varje dag behövs i början då det tar ca 2 veckor för hårbotten att "fetta ur sig". Men jag tror denna metod är bäst på de med tjockt hår eller lockiga. Mitt halvtunna raka hår passade det inte till tycker jag. Men det bästa är att håret klarar sig med en mild tvätt varannan dag och jag har väldigt lite schampo i, mest upptill som sen får rinna genom håret när jag sköljer ur. Jag hade fett hår innan pga färgningar, och nu är allt återställt! Hittade nyss intressanta produkter på ecoologicals.se från en tillverkare som heter Organic Surge, känns spännade att prova!
Undvik produkter som innehåller palmolja

Kronprinsessan Victoria får ett adoptionscertifikat från BOS.
Kronprinsessan Victoria tar emot ett adoptionscertifikat av BOS (Borneo Orangutang Survival). Pressbilder: BOS Sweden, orangutanger.se

Det finns fler skäl än miljöskälet till att bojkotta produkter med palmolja. I Borneo skövlas regnskogen och jättemånga orangutangerna bor nu och tas om hand på ett rehabiliteringscenter. Vi har adopterat en orangutang och pengarna används till medicin, mat mm. Här är ett utdrag ur senaste nytt från centret:

"Varje gång en föräldralös unge kommer till centret tar vi tröst i det faktum att detta barn av regnskogen får en andra chans att få uppleva livet i det vilda. Och sedan inser man det trauma som ungen ofta har gått igenom, klamrandes fast vid sin döda moder. Sådan är blandingen av hopp och förtvivlan för varje ny unge som kommer till centret.

Möt det senaste tillskottet till den växande familjen av orangutanger som bor på BOS Center - hon heter Inka.

Denna lilla själ är det senaste offret för den pågående förstörelsen av regnskogen på Borneo. När man tittar i hennes ögon är det svårt att förstå hur sådan oskuldsfullhet kan lida på grund av människor. Hennes mamma dödades när hon

letade efter mat på en oljepalmsplantage - många gånger den enda källa för mat för de desperata orangutangerna när deras naturliga livsmiljö har förstörts för att tillgodose efterfrågan på palmolja."

www.orangutanger.se
Se film här